vineri, 24 octombrie 2014

Treci peste

Treci peste dimineţile gri, monotone, somnoroase, răcoroase, cu un zâmbet.
Chiar dacă îţi zâmbeşti ţie, în oglindă.
Chiar dacă nu-ţi stă părul bine și te strâng pantofii şi hainele alea în vogă arată complet aiurea odată imbrăcate, treci peste!

Chiar dacă îţi vine să-ţi strângi de gât prietenii cei mai buni pentru că sunt încăpăţânaţi şi te contrazic doar din plăcerea de a o face, unde mai pui că tu le vrei binele, treci peste!

Chiar dacă eşti pus în situaţia superficială de a fi consilier psihologic pentru o mulțime de oameni care, deşi ţi-ai rupt din timp şi din creier să le dai sfaturi, ei le vor ignora. Treci şi peste asta.
 [...]
Chiar dacă ți-ai pus la bătaie ultimele emoții disponibile, gândind că poți să îți asumi o dezamăgire și te-ai dezbrăcat de orice ogoliu, însă tot n-a fost suficient - treci peste.

Ai să simţi pe moment că nu poţi, că îţi pulsează tâmplele, că simţi crimă în instincte, că îţi vine să arunci bricheta în benzinărie, că îţi vine să îţi pui poşeta pe umăr şi să pleci pur şi simplu acasă, să plonjezi sub aşternuturile alea care dis de dimineaţă (cu o ora întârziere) erau fierbinţi şi confortabile şi nu-ţi dădeau voie să le părăseşti.
Ai să simţi sub limba gustul cafelei tale delicioase, mirosul somnului ce-ţi bântuie pielea, lenea unei zi de weekend, lehamitea de după concediu, ai să simţi tot ce se poate încleşta de fiinţă ta şi te poate convinge că în pat, sub plapumă, e mai bine ca oriunde.

Dar ai să simţi şi mândria cuceririi noilor limite şi răbdări. Ai să simţi că ai crescut, că nu mai dai frâu liber nervilor, că nu mai clachezi în mâinile stresului şi că nu-ţi mai dau lacrimile când tânjești după afecţiune dar aceasta pur şi simplu refuză să te alinte.
Pentru că totul trece. Într-un fel sau altul, într-un timp sau altul, totul devine istorie. Memorabilă sau nu.
Şi, aşa cum nu îţi aduci aminte depresiile de acum un an, aşa poţi să nu-ţi aduci aminte dezamăgirile sau frustrările de azi. Vei avea cu siguranţă o altă zi în care nimic nu-ți va resuscita fericirea momentului şi mintea îţi va aluneca în cele mai negre şi melancolice colţuri ale vieţii.

Azi nu. Azi treci peste.

Niciun comentariu: