luni, 4 noiembrie 2013

Totul inseamna nimic si ... atat

4 noiembrie

Una dintre prietenele mele imi spunea zilele trecute ca nu vrea ca iubitul ei sa foloseasca aceleasi cuvinte/diminutive/alinturi/declaratii, dedicate fostelor, si in relatia lor. Si, in incercarea ei de a face relatia lor cat mai originala si unica isi refuza chiar si dreptul de-a avea nemultumiri asemanatoare cu ale fostelor.
Nu putem fi ipocriti sa credem ca nu exista un stereotip al relatiilor. Am depasit perioada in care credem ca "de data asta va fi altfel". Nu.
Rostim acelasi "te iubesc" doar ca in fata altor oameni.
Iubim la fel. Doar ca iubim oameni diferiti.

Incercam cu disperare sa gasim...detalii care sa ne apartina incontestabil. Ne legam de cuvinte, ne dam nume de alint, ne facem declaratii originale si promisiuni vesnice. De ce? Pentru ca tanjim, fiecare dintre noi, dupa fericirea din carti. Ati ghicit, cea care nu exista.

Oamenii mint. Oamenii se lasa coplesiti de momente frumoase si fac promisiuni sacre care raman sa apartina doar momentului...nu si omului.

Si, la o adica, lucrurile se schimba. Declaratiile si momentele devin amintiri (frumoase sau urate, dupa caz) iar oamenii se pierd in multime.

Si ce daca ti-a spus si tie ca esti "fiinţa lui" iar peste cateva zile ai aflat ca a mai avut alte 5 "fiinţe"?
Si ce daca ti-a spus ca esti "cea mai frumoasa femeie din lume" ? Doar nu poti crede ca, la un moment dat, n-a vazut o alta ca fiind cea mai frumoasa?!
Si daca iti spune ca n-a mai simtit niciodata ce simte pentru tine, crede-l! Asta nu inseamna ca n-a mai simtit ceva asemanator, sau chiar mai puternic...

Si daca-ti spune ca vrea sa fii mama copiilor lui, ar fi bine sa nu incerci sa o faci imediat. Si nu incerca sa te convingi ca esti singura/unica femeie care ar putea sa-i daruiasca copii frumosi.

Nu te intrista. Cuvintele ne sunt limitate, oamenii insa nu. Poti sa intalnesti un om nou in fiecare zi. Bucura-te sa crezi cuvintele momentului, insa nu crede in vesnicia lor.
Traieste iubirea din ochii lui insa accepta ca intr-o zi (fie aceasta si 4 noiembrie) aceasta ar putea sa nu mai existe.

Nu pune pret pe declaratii. Pune pret pe oameni.

Zice americanul "things change" si "nothing lasts forever". Asta nu inseamna ca nu te poti bucura de prezent.

9 comentarii:

Sosorina spunea...

Imi place cum ai punctat! din cand in cand trebuie sa re-citim aceste adevaruri despre viata, relatii, oameni, timp! You've clarified my thinking, draga Regina Textelor ;)

Sabbra spunea...

:)
Ma bucur ca ma citesti draga mea Sorina.
Adevarurile vietii vin oricum la noi, trebuie doar sa deschidem ochii :)
Dar nu e rau ca din cand in cand sa le scriem, ca sa nu le uita :)

Anonim spunea...

Poate ar fi mai simplu fetelor sa priviti unele cuvintele ca sperante nu ca certitudini... Multi cautam certitudini ca si cum ni s-au promis (sau ca si cum trebuie sa le oferim) doar in idea ca ne place de cineva.. Cel mai sincer gest ca barbat cred ca poate fi sa ai o sperantza sincera, sa duci o sperantza si sa lupti pentru acea sperantza cind o iubesti. De exemplu ca 'ea este femeia cu care vrei sa ai un copil' este o sperantza ce poate fi sincera dar trebuie sa poti sa o si duci. Orice este mai mult decit o sperantza sincera cred ca devine un joc de certitudini.. de unde si discutiile cum fiecare vrea setul sau de certitudini!

Toti trecem peste sperantze prea usor ca si cum nu conteaza daca nu putem oferi sau cere certitudini.. si aici educatia intervine si lasitatea fiecaruia in iubire.. In fine.. intrebarea este cit poti iubi o sperantza?? fara sa-ti doresti o certitudine cu cineva drag??

Ciudat este ca tocmai certitudinile omoara orice sperantza! Casnicia este o certitudine ce lasa de multe ori putine sperantze sa respire... Realitatea fiind ca nu chiar iubire cautam deci ci speram la ea din cind in cind pina ne obosesc certitudinile si vrem o sperantza noua!!

Prietenei tale evident nimeni nu ii spune ca vrea certitudi legate de iubire .. si ca asta nu lasa loc de nici o sperantza mai mult poate daca arata ea bine ca tipa! Ca prieten al ei i-as fi raspuns ca ar trebui atunci sa renunte la a face ce faceau alte amice ale mele si mai mult de jumatate dintre femei asta daca vrea sa ne scaldam in certitudini noi!...

Sabbra spunea...

Ambiguu mesajul tau anonimule :)
sperantele sunt sperante, certitudinile sunt certitudini.
nu amestecam oalele.

Eu una n-as iubi o speranta. Dar, eu sunt eu...

Anonim spunea...

ambiguuuu cam ca viatza, daca sperantza moare ultima... iubirea pe ce loc oare o fi?...

Eu n-as putea sa ma indragostesc de o femeie, fata sau tipa daca mi-ar oferi doar certitudini si nici o sperantza! Nu ar fi iubire ar fi doar egoism din partea ambilor! Banuiesc ca de aia fetele 'bune si cuminti' n-au noroc iar cele materialiste par a avea noroc!!... cu sau fara tatoouri!

Sabbra spunea...

din pura curiozitate: in ce categorie ma incadrezi? :))))

Anonim spunea...

..in categoria celor cu ochii verzi!...

sau daca tot vrei un raspuns sincer.. cred ca ai fost cuminte dar acum ai schimbat foaia si vrei sa fi mai materialista!!..e inevitabil ca femeie... 'lucrusoarele alea dragutze de prin reviste' care te obsedeaza te cam dau de gol!! pun pariu ca deja stii ce vrei de Craciun!

Sabbra spunea...

:)) da, am ochi verzi
da, am fost cuminte
da, am schimbat foaia
da, stiu ce vreau de Craciun: SA DORM!!!!
cat despre revistele glossy: NU le cumpar, nu le citesc, eu le SCRIU :)))

ai uitat ce meserie am?

hai, s-auzim de bine

RAIDER spunea...

N-am rezistat, imi statea pe creier:
Materialismul, in ceea ce priveste "a iti dori un barbat cu substanta, consistent si MATERIAL", e laudabil intr-o societate ca cea incare traim. Nu cred ca s-a referit la altceva:)

Anonimule,un tricou d`ala cum prezinta gagicile in reviste glossy, are cea mai judicioasa intrebuintare in momentul in care Sabbra il imbraca. Hm, daca l-a dorit, l-a avut si mon, asculta ce zic: ii sta bine. Pe mine de exemplu, nu m-ar prinde asa ceva. Chestie de ...tinuta.