miercuri, 21 noiembrie 2012

Scheleti, fantome si alte bagaje

Stii ca atunci cand mizezi pe cliseul "rezolvarii de la sine" si lasi porti deschise spre probleme nerezolvate...solutia nu apare niciodata. Pe bune. Nu poti astepta ca "timpul le rezolva pe toate"... nu chiar pe toate. Exista exceptii si de obicei exceptiile sunt cele mai importante.
De cate ori eviti sa vorbesti, sa gasesti o solutia, sa pui punctul pe i ... te rog din suflet NU ascunde "cadavrul" in dulap. Chiar daca ai sa reusesti sa eviti mirosul de "putred" o perioada, mai devreme sau mai tarziu vei deschide usa dulapului si ai sa descoperi un schelet ingrozitor.
Crezi ca vei uita? Crezi ca memoria te protejeaza si iti da solutii magice? Nu...
Ai sa traiesti iar si iar si iar aceleasi dezamagiri, frustrari si sentimente dureroase de cate ori "ies la suprafata" cadavre care au "murit" fara autopsie.
Si daca pana acum ti se pare ca sunt macabra si morbida...imagineaza-ti cum ar fi sa dormi in pat cu toate problemele tale nerezolvate iar si iar si iar doar pentru ca eviti sa accepti adevarul.
Da, fantomele, bagajele, scheletii sau cum altcumva mai denumesti aceste rani ale sufletului si ale mintii, exista pentru ca noi ori nu vrem sa acceptam rezolvarea ori preferam sa le amanam o vesnicie.

Uita-te in oglinda si incearca macar sa-ti raspunzi sincer la intrebarea : esti fericit/a?
Iar daca ai impresia ca asta e o intrebare grea...incearca sa-ti verifici "planul" pentru urmatorii...doi-trei ani. Stii concret ce vei face? Ai vreun plan? Este posibil?
Incearca sa intelegi ca orice frustrare, complex, contradictie nerezolvata este un impediment in viitorul tau. N-ai sa treci mai departe, nu poti sa ai un plan pana cand nu scapi de scheletii din dulap.
Poti sa-i ingropi in gradina, dar e doar o chestiune de timp pana sa te reintalnesti cu ei, sau poti sa gasesti...solutia... Eu nu o am, nu-ti stiu problemele, nu-ti cunosc fantomele.
Tine minte un singur lucru: rezolvarea/solutia potrivita e de cele mai multe ori si cea mai simpla.

Daca ai impresia ca tot ce-am scris mai sus se aseamana cu un motivational americanizat, inseamna ca nu stii sa citesti printre randuri. Mai tine cont si de faptul ca sunt suficient de egoista sa-mi scriu textele doar pentru a-mi analiza propriile trairi :)

S'auzim de bine!

Niciun comentariu: