marți, 11 octombrie 2011

A 11-a zi din Octombrie

...este ziua in care s-a nascut sora mea :) surioara mea mai mica...
Credeam ca am facut un obicei din a-i scrie pe blog de ziua ei dar spre rusinea mea i-am scris ultima oara in 2008...
Asta pentru ca ne aflam la mai bine de 600 km distanta si pentru ca (surprinzator) nu ma pricep la vorbe graite :) Pot sa scriu pagini intregi in care-mi descriu starea de spirit in cele mai mici detalii insa daca-i musai sa ma uit la tine si sa-ti vorbesc am nevoie de o stare anume.
N-o sa fie un mesaj clasic de urari si declaratii, pentru ca stie ea mai bine ce simt in ceea ce-o priveste. Chiar daca nu-i spun :) stie ea :)
Asa ca o sa incerc sa fiu "mai mare" si sa-i dedic niste cugetari. Dupa cum urmeaza:

Draga mea, draga; Implinesti 25 de ani, nu-s multi dar nici putini, pana acum cred ca ai ajuns sa ma crezi ca mintea ni se schimba de la an la an si gandim diferit pe masura ce trece timpul. Noi, am fost norocoase, am ales sa ne desteptam mai mult de la an la an, sa evoluam, sa invatam din greseli si sa tragem concluzii care ne ajuta spre viitor. Asa cred si stiu eu. Asta mi-ai demonstrat si o sa merg pana in panzele albe daca ma contrazice cineva :)
Ce-ti doresc eu din tot sufletul?
Iti doresc sa inveti, in fiecare zi, luna, an cate ceva nou care te ajuta sa traiesti viata mai frumos! Iti doresc sa te bucuri de fiecare zi asa cum stii, atata timp cat bucuria vine din suflet.
Iti doresc sa fii inteleapta sa iei cele mai bune decizii PENTRU TINE caci tu esti cea mai importanta persoana din viata ta. Sa nu te grabesti, toate la timpul lor, e o vorba mai adevarata decat orice alta vorba :)
Sa traiesti TOTUL (orice, orice) cu intensitate pentru ca altfel intram in rutina :)
Sa stii ca NOI suntem responsabili de starile de bine sau de starile de rau. Noi putem sa vedem partea plina a paharului, sau partea goala.
Sa nu-ti fie niciodata rusine de tine, sa nu te indoiesti de inteligenta, de frumusetea, de viata TA! Porneste de la ideea ca esti cel mai frumos om din lume si ca toata planeta e la picioarele tale. Nu exista vise mari exista doar oameni mici care nu-si permit sa viseze, ori, tu nu esti unul dintre ei :)
Sa nu-ti fie frica sa fii egoista, narcisista, independenta sau catalogata. Cuvintele au intelesul pe care NOI li-l dam, ori daca tu stii sa te protejezi, sa te iubesti, sa-ti porti de grija si sa te definesti ca om...restul de ce-ar mai conta?
Nu pierde timpul! Sa nu regreti nici macar o zi traita, fiecare moment are valoarea lui.
Cu toate cuvintele astea de mai sus am vrut de fapt sa-ti spun sa fii TU, asa cum vrei, asa cum iti place!
Si nu, nu-s vorbe mari, nu te indemn la egoism sau la narcisism, te indemn la bucuria de a traii. Sa te accepti pe tine, in totalitate, asa cum esti, asa cum iti place sa fii, sa iei tot ce-i pozitiv si benefic din jurul tau si sa nu lasi o vorba nespusa sau un compromis sa-ti apese sufletul. Viata e scurta si avem tot dreptul din lume sa o "personalizam" noi :)
Eu sunt tare mandra de tine, de noi, de ce suntem azi, de CUM suntem azi. Nu exagerez cu iubirea de sine ci pur si simplu ma lovesc zilnic de oameni si constientizez cat de altfel suntem noi. Altfel in BINE!
Cam asta as fi vrut eu sa-ti spun, draga mea :) Sa te bucuri mai mult in a 11-a zi din Octombrie pentru ca-i a TA!

La multi ani!

Niciun comentariu: