vineri, 7 mai 2010

Masina sau spray cu piper?

Care-i faza cu barbatii astia libidinosi care-au rasarit in Bucuresti de parca ar fi plouat cu nesimtire si viagra?
Ori avem o natie atat de potenta incat chiar de la prima ora de dimineata dupa ce-si lasa nevestele obosite si neepilate acasa, masculii tin sa-si arate virilitatea pe strazi fluerand si plesnind din buze?

Am citit despre Italia unde femeile erau acostate, aplaudate, fluierate, agasate pe strazi de catre masculii latini. Pana li s-a dus buhul. De la o exprimare (simbolizand barbatul) a sangelui fierbinte au ajuns sa fie priviti ca niste obsedati patetici. Apoi s-a hotarat la nivel national ca acest tip de comportament manifestat in public trebuie sa inceteze. Scria autoarea mea preferata ca dupa prima luna in Italia se intreba serios daca ea inca e considerata o femeie frumoasa. Pana i s-a explicat ca au invatat lectia grosolaniei.
E drept, italienii au ramas cu reputatia de unsurosi plini de bale...
A trecut iarna, am renuntat la cele 3 cojoace, 3 caciuli si doua fulare. Am redevenit om...femeie mai bine spus.
In fiecare dimineata am de parcurs 8 minute (daca prind semafoare) per pedes pana la birou. La fel si dupa-amiaza, in zilele in care nu raman prin oras cu prietenele sau daca nu ma ia sotul de la birou.
Pe princiupiul "o privire n-a ranit pe nimeni" am inteles ca nu pot sa ma plimb cu sacul de panza tras din crestet pana-n talpi, nu-s vreo pudica cu aere de frigiditate, nici nu ma simt violata daca isi permite careva sa ma studieze insistent. Asta e...le doresc retina fotografica!
Problema mea apare in momentul in care nesimtirea intrece orice limite si animale bipede aflate in perioada de reproducere se comporta de parca m-ar interesa existenta lor. Daca as fi fost pisica sau caine (ca femela) le-as rupe blana cu dintii, pentru ca nici animalele nu se inmultesc decat cu cel mai bun (sau cel ce domina).
Doar ca nu suntem animale! Suntem oameni! Nu ne guduram! Nu ne exprimam perioadele de reproducere in plina strada, in vazul lumii!
Ies seara de la birou, vis-a-vis de noi cativa muncitori amenajeaza cateva spatii verzi. N-am alt traseu caci l-as alege cu placere in detrimentului celor 100 de metri plini de aclamatii...vulgare.
N-am nici un fel de pretentii de la specimene cu 4 clase la activ si nici nu-mi fac false sperante ca vreo unul ar fi civilizat. Ignor si totodata tin privirea dreapta, fixata pe un punct imaginar din fata mea. Imi sigilez mental urechile, ascult versuri ucigase Cradle Of Filth si totul e perfect.
Dupa cateva astfel de intamplari am decis c-ar fi mult mai bine pentru mine sa am o masina. Tinand cont si de alte aspecte, evident.
Astazi dimineata am iesit din curte grabita...Pe strada tocmai trecea un barbat carand o imensa masina de gaurit peretii... S-a uitat la mine si-a ranjit. M-am facut ca nu-l vad de sub ochelarii de soare. S-a tinut dupa mine vreo 20 de metri, mergand agale in spatele meu, pesemne aveam traseu comun. Cand s-a oprit el la cladirea in constructii fluierand dupa mine si aratandu-ma cu degetul colegilor, tocmai treceau doi mucosi emo din sens opus.
La un "emo atac" chiar nu m-as fi asteptat! Oare erau sub acoperire?
Am traversat scarbita gandindu-ma ca o poseta peste ochi era sub demnitatea mea ca gest.
Dintr-o alimentara mica iese un tip cu fata de calugar. Si-a intersectat privirea cu a mea, a dat sa-si continue drumul dupa care a mai intors capul de doua ori uitandu-se insistent...la mine.
Nu ne cunosteam!
"Ai vazut ceva interesant?!?!" l-am intrebat si el a ranjit. I-am spus sa se dea la o parte pentru ca-mi bloca deja traseul si pentru ca mai aveam putin pana sa uit de ce anume e decent in public. Pana sa ajung la birou am mai trecut prin inca 3 experiente de genul acesta...pe care le-am ignorat strangand din dinti.
La birou inca doua colege mi-au spus ca au trecut cam prin aceleasi stari de nervi, avand de-a face cu larve excitate...
Am avut totusi o revelatie : un spray cu piper! Pana cand iau masina :)
De ce simt anumiti barbati (nu doar muncitori si pusti emo) nevoia sa se exprime intr-un mod atat de grotesc? A existat vreodata o situatie in care sa fluieri dupa o femeie si ea sa-ti devina nevasta? Sa-i dai o palma peste fund si ea sa se emotioneze? Cred oare genul acesta de barbati ca ma flateaza?
N-am nevoie de un mascul feroce sa-mi aprecieze frumusetea sau sex-appeal-ul! Nu pe strada, nu intr-un bar/club, nu nicaieri!
Ca femeie, daca esti silita aproape zilnic sa tolerezi tacit astfel de marlanii ajungi sa iti doresti foarte-foarte tare sa te razbuni.

Asa ca nu garantez cantitatea de vinovatie pe care-o va avea cel ce-si va lua primul jet de piper peste ochi.

Fara mila!

10 comentarii:

one2 spunea...

Te inteleg foarte bine, si eu ma simt agresat cand femeile ma analizeaza din cap pana-n picioare ca si cum as fi o bucata de carne. Pana la urma sunt si eu om si am sentimente, tin sa fiu apreciat pentru ceea ce gandesc, nu pentru felul in care arat. Si de ce toate astea?! Doar pentru ca sunt barbat si se considera ca nu ma deranjeaza asta?! Opriţi-vă!... Just jousting.Chiar ai dreptate

Sabbra spunea...

One2 dar daca femeile ti-ar trage o palma peste fund in plina strada?
Dar daca femeile ar face remarci vulgare in plina strada cu detalii despre CE anume ar vrea sa-ti faca?
E drept ca si barbatii pot fi agasati, nu neg, insa cate femei te-au tras de haine pe strada? Cate s-au lovit accidental de tine? Cate nu s-au ferit sa strige in gura mare cat esti bun si ce ti-ar face?

UnSoricel spunea...

Nu stiu de ce dar imi lasi impresia ca mai mult te agaseaza ca nu 'te plac' cei care trebe... poate o fi vorba ca maritata fiind iti impui sa nu-ti placa nici 1 dintre cei ce se uita dupa fundul tau... Probabil ca sunt si ceilalti dar la fel de probabil pe ei nu-i vezi tu, tot din aceasi temere ! Ce face casnicia din femei,... din pacate face si mai si din barbati ! Sa-ti spun ca o sa vina si virsta cind nici nu o sa te remarce nci macar acei trepadusi.. ar fi nedrept...

In general nu am cunoscut pina azi tipa care sa fi umblat cu italieni (si alte nationalitatzi) sa nu spuna ca sunt superiori oricarui mascul de pe acest pamin 'ca amantzi'.. deci romanasul de rind mai are mult pina a aspira sa se poarte, sa se imbrace si sa 'vrajeasca' ca un italian.. Si ca barbat care evident acestea ma faceau sa vad rosul .. m-am convins ca e adevarat vizitind bella Italia, si ca mai am multe de invatzat in ce priveste arta de a cucerii femei si ca italienii stiu mult mai mult si fac mult mai mult decit noi! Cum s-ar zice romansii suntem o copie palida si de multe ori neslefuita a originalului lor...

Anonim spunea...

auzi mai soricel..hai sa-ti zic eu cum sta treaba..
faptul ca o femeie e maritata sau nu, nu are nici o legatura cu lipsa de educatie a specimenelor de romani cu burtile revarsate peste curea de mititei, saorma si bere newmarkt si ca nu e normal sa te holbezi la o femeie mai mult de cateva secunde, fara sa fluieri, horchai si vociferezi ca pe stadion!
Iar cu italienii...te inseli de departe!!!
da, e adevarat, sunt leaganul culturii, italia este un muzeu in natura, sunt recunoscuti ca promotori ai modei, dar crede-ma ca barbatii italieni din zilele noastre sunt la fel de mitocani ca saormistii nostri si nu ezita sa-si injure sau sa-si bara nevestele, iubitele, amantele etc..
asa ca...mai intreaba..mai studiaza
A.A.

Sabbra spunea...

Soricelule imi lasi senzatia c-ai devenit fanul meu de vreo 3 articole incoace =))
Sa ne lamurim: in cei 25 de ani de existenta nu am fost niciodata refuzata de barbati, de aici si orgoliul meu. Tot in cei 25 de ani de existenta m-a placut EXACT cine am vrut sa ma placa si-am avut exact rezultatele dorite :) La capitolul cuceriri n-am avut niciodata motive sa ma plang pentru ca am obtinut de fiecare data tot ceea ce mi-am dorit.
Conditia primara e sa-mi doresc EU.
Maritata fiind (ca si inainte sa ne casatorim, de altfel) nu am ce sa-mi impun pentru ca am facut pasul cu singurul barbat perfect pe care l-am intalnit. EL e singurul care a reusit sa-mi impuna respect, sa ma supuna, sa ma faca sa-l iubesc pentru cine si CE este. Evident ca restul de "trepadusi" nu mai conteaza :)
Cat despre ce face casnicia din barbati sau femei...depinde de casnicie si depinde de barbati/femei...
Nu am nici o temere cu privinta la anii in care "n-as mai fi remarcata" asta e doar o chestie de control. Ca exempl ti-o dau (din nou) pe mama: la o onorabila varsta e foarte-foarte remarcata(cum a fost de altfel din totdeauna)...deci n-am nici macar radacini slabe :))
Cat despre italieni...n-ai cunoscut TU femeia :)) N-am nimic impotriva lor,de fapt ador tara si cultura insa barbatii... lasa mult de dorit...

unSoricel spunea...

@Sabbra... nu pot decit sa inteleg ca inca esti in acea decada @25 in care 'lumea e a voastra'. Te asigur ca dupa 30 lumea e mai mult a noastra 'a barbatilor' decit o sa-ti placa sa admitzi.. plus ca ne maturizam si incet dar sigur aratam mai bine ca voi cu trecerea timpului.

Deci chiar daca mi-ar place sa-ti fiu fan, prefer femeia nu la 25 ci pe la 30 si ceva.. deci trebe sa mai astept...

Pina atunci sunt convis ca o sa afli ca daca in viatza primesti ce vrei nu trebuie sa-l confunzi cu faptul ca ai primit ce meritzi si mai ales sa NU confunzi faptul ca daca ai ce vrei ai avea ce-ti trebuie cu adevarat ca femeie!

Deci si pt tine si pt acea Anonima .. cred ca eu vorbeam de un barbat (italian) mai matur si 'amant' nu de pustii cu care se pune Raduleasca in pat ca sa se convinga ca are ce vrea si ca mai e tinara!

Sabbra spunea...

Soricelule sunt intradevar in decada in care lumea e a mea. Esti totusi de acord cu mine ca ce va fi dupa 30 de ani tine doar de mine? Depinde de mine sa dorm asa cum imi astern :)
Cat despre a fi fanul meu , ma refeream strict la faptul ca ma citesti si ma comentezi de vreo cateva articole incoace :) Stiu ca-ti plac femeile de 30 si putin de ani. Pariez si ca cele de 30 si ceva de ani ceva mai inalte si mai brunete decat mine :)) Nu-ti plac blondele,asa imi pari.
Dar sa nu deviem de la subiect.
Atat eu cat si anonima ne referam la barbati italieni.
Baietii sunt cei intre 20 si 30 de ani.
Barbatii...incep la 30 :)

Io spunea...

Nu ma pot abtine sa nu comentez cu toate ca mi-am propus sa intervin cat mai rar p-aci. sunteti 3 femei interesante ce se contreaza pe o brosurica online. Spun 3 femei pentru ca mi se pare ca soricelu' vostru e ori femeie ori gay tratand cu atata pasiune subiectul.
Ii recand totusi hamsterului sa pun mana pe gramtica limbii romane si sa isi trateze analfabetismul, sa invete ca o propozitie trebuie sa aibe subiect si predicat si ca virgulele nu se pun dupa ureche. Mai spuneti-i voi rozatorului sa isi traga un gigollo italiano sa-i foreze maruntaiele zilnic invatandu-l in acelasi timp cum sa devina amantul perfect.

numai bine

ElZorab spunea...

Vai mamă, de unde atâta frustrare ? Genul ăsta de gândire a dus la "războiul sexelor" - cea mai mare aberaţie care există. De ce război ? Ar trebui să jucăm toţi în aceeaşi echipă...

Dumneata te-ai născut, la fel ca şi băieţii ăia simpatici, cu nişte instincte. Toţi suntem aici cu un singur scop: acela de a perpetua specia. Pentru asta trebuie să facem 2 lucruri: să supravieţuim şi să ne iubim. Nu să ne urâm.

Aceelşi spirit al turmei pe care l-ai adoptat tu îi face pe băieţii de care vorbeşti să se comporte aşa. Tu îţi renegi sexualitatea şi spui clar NU oricărei idei noi, îţi astupi urechile, mergi cu privirea jos, pozezi în victimă, atragi toate astea asupra ta.

Probabil că nici unul din ei nu ar avea curajul să te privească în ochi, să se îndrepte spre tine şi să-ţi spună "Sunt cuprins de o avalanşă de sentimente când mă uit la tine!" Iar dac-ar face-o, ca un adevărat gentleman, cum te-ai comporta oare?

Tu te prefaci că nu ai nevoie de iubirea unui bărbat adevărat iar ei stau în cur, se ling la coaie şi urlă la lună. Tu ţi-ai făcut treaba, te-ai fâţâit prin faţa lor, te-ai îmbrăcat ca o femeie, te-ai făcut observată. Acum e rândul bărbatului să facă următorul pas. Ai prefera să vină cu un buchet de trandafiri şi să-ţi sărute picioarele ? Cine câştigă din toate astea ?

Acceptă darul lor masculin, ia energia asta şi fă din ea cadoul tău. Zâmbeşte şi mulţumeşte-le pentru complimente. Refuză-i politicos. Priveşte-i în ochi şi fă-i să se simtă prost dacă au făcut ceva prost, iar dacă inima lor de bărbaţi bate pentru tine, deschide-ţi sufletul şi lasă-i să intre. Iubirea e un sentiment înălţător, în toate ipostazele ei.

Sabbra spunea...

@ Io : daca ti-ai propus sa intrii cat mai rar pe-aci, fa-o, dar te rog, te rog nu-i mai spune blogului meu "brosurica online" :)ca ne suparam :)

@ElZorab - m-ai facut sa rad :) si aproape m-ai lasat fara cuvinte.
ia citeste-mi inca odata tot acest blog si prinde ideea cam cine sunt si ce vreau de al viata :)