joi, 11 iunie 2009

Fetele mele cucuiete

E o leapsa-concurs, sau altfel spus un imbold pe care l-am primit de la Lia, dupa ultimul ei articol, in care se dedica exclusiv doamnelor si vorbeste despre cele ce ii sunt aproape de suflet.
Eu pot sa ma laud cu cea mai durabila (si de suflet) prietenie a mea care are peste 20 de ani...nu spun exact cati, asta scrie in profilul meu de blogger...E drept ca de cand m-am mutat in Bucuresti ne vedem o data, de doua ori pe an, insa vorbim zilnic la telefon, ca fetele, cucuietele, nu exista detaliu nesemnificativ pentru noi si nici secrete intre noi.

Vorbesc despre mama mea, cea mai buna prietena, cel mai frumos om (si cine-o cunoaste, aproba).
In mintea si-n sufletul meu, un caz ideal in care sa fi devenit eu parinte ar fi fost sa-i urmez tiparul...sa fiu o mama tanara, sa am timp sa devin cel mai de gasca prieten al copilului meu. Stiu ca exista pareri contrare care sustin ca oricat de mult efor s-ar depune exista divergente de opinie, conceptii diferite si ca parintele trebuie respectat, iar o eventuala prietenie releva de fapt o buna comunicare...
Dragii mei, mama mea e cea mai cool/trendy/de gasca tipa pe care o stiu, si-mi permit sa-i fiu cateodata prietena inainte sa-i fiu copil. Si viceversa! Sfaturile "parintesti" au venit intotdeaua in urma unor discutii de la "fata la fata", n-am avut palme transpirate, emotii, nod in gat in fata ei.

Recunosc, mi-a fost uneori teama sa n-o dezamagesc insa am constientizat de fiecare data ca are toleranta si ingaduinta in ceea ce ma priveste, iar acestea sunt nelimitate...nu cunosc dezamagirea.
In fata ei sunt eu, omul, copilul, femeia, fara sa fie nevoie de cuvinte, am certitudinea ca ea exista pentru a-mi diminua orice stare negativa si pentru a savura fiecare mica victorie pe care o am.
Nu stiu daca aceasta relatie deosebita se datoreaza faptului ca este o mama tanara (mie mi-a plecat trenul...demult :p) sau poate se imbina perfect cu felul ei de-a fi, personalitatea puternica, adaptabilitatea la orice situatie si energia nesecata de care da dovada.
Asadar, mama, femeia constanta in viata mea, cea mai statornica si mai rabdatoare ma face norocoasa sa o am, prietena care-mi va fi (fie ca vrea fie ca nu) alaturi in toate zilele viitoare.

Am avut noroc sa cunosc inca doua femei minunate, foste colege de munca, Sonia si Mioara.
In ciuda timpului extrem de scurt pe care-l avem la dispozitie, in ciuda faptului ca vorbim mai rar, ne vedem si mai rar, ele sunt si vor ramane model de prietenie pentru mine.
Sonia este constiinta mea lucida, precisa si sfatul in care am cea mai mare incredere. Este "mana de fier" care ma trage de urechi (culmea ca si stau sa fiu trasa) si nu se sfieste sa-mi ofere cele mai sincere si necenzurate pareri. Departe de personalitatea si femeia puternica are un suflet mare, prea mare, si o vorba buna care vindeca orice rana. Sunt mandra ca o am!

Mioara este modelul meu de cariera, optimismul fara margini, si super-woman! Am avut o norocul s-o cunosc la inceputurile mele profesionale, ea a fost suficient de rabdatoare sa ma ghideze, ramanand totusi "fana" ei cea mai mare. In acelasi timp, a avut puterea sa spulbere miturile "femeii de cariera" si sa-si pastreze optimismul si carisma unui om vesnic cu chef de viata. Bonus c-as lua-o de nevasta, are toate calitatile si la randu-i e o mama deosebita.

As mai avea de mentionat, multe femei frumoase, speciale, pe care ma bucur ca le-am cunoscut, chiar cea de la care am pornit acest articol ; care m-a primit ca pe un pui de cuc, si sta martor al ultimilor sase ani, cu care in trecut am impartit bune si rele, depasind de fiecare data etapele negative din dorinta de-a ne umple vietile cu lucruri pozitive si frumoase. Rebela vulpe tatuata, LiaLia.

Regret ca am exclusivitate pe prietene, caci stau bine si la capitolul prieteni, dar promit ca daca e sa fie victorie in cadrul concursului (leapsa cu premii) HotCity, impart trofeul cu voi!
Dau leapsa mai departe spre Sonia, Diana si Sasha :) daca are timp :)

6 comentarii:

Anonim spunea...

De ce trebuie sa ma impresionezi tu uneori... pana la lacrimi??? Stii doar ca, in ciuda aparentelor, sunt o persoana extrem de sensibila... :)

Sunt fericita ca pot reprezenta (inca) ceva pentru tine; ca am avut un aport (favorabil!?) in cariera ta... A fost doar un START - sunt convinsa ca ma vei depasi!

Iti multumesc ca (in ciuda putinului timp pe care-l avem la dispozitie) mai pot ocupa un loc in inima ta...

Pentru totdeauna,
ACEEASI

P.S.
Info BONUS: inca-mi plac barbatii :))

LiaLia spunea...

Eu am avut onoarea şi plăcerea de a o cunoaşte pe prietena ta de mai bine de 20 de ani :) O minune de femeie, o superbitate de mamă! Tocmai m-am uitat înapoi la momentele urâte şi tare m-am bucurat că am trecut peste ele :) Te pup cu drag!

Sabbra spunea...

Anonimo :) n-a fost de impresionare, a fost de constatare :)
Lia tarumana :)si eu ma bucur c-am fost suficient de mature sa realizam :)
va pup si eu!

Anonim spunea...

Constatarea a fost impresionanta :).
Lacrimile tot au existat...

Florena spunea...

Foarte placut si impresionant ceea ce simti pt. mama ta si viceversa! Ma bucur ca in lumea asta rea si nedreapta uneori sunt si exceptii! Am norocul sa fiu in aceeasi situtie, in ceea ce o priveste pe mami meu (suntem mai mult decat mama si fiica, ceea ce-mi doresc sa am si in relatia cu fiica mea)! :)
Tare greu se mai pastreaza o prietenie, dar in momentul in care dai peste asa ceva, este important sa apreciezi si sa nu dai cu piciorul... sa fii deschis, sincer! Pot spune ca am 2 prietene bune de mai bine de 8 ani de zile, pe Adina o am aproape, pe Iulia o vad mai rar dar tinem legatura orice ar fi)- cunostinte sunt destule, insa prietenele adevarate sunt rare!

Te imbratisez iubita si sa ai grija de tine!

Sabbra spunea...

Draga mea tu oricum esti o tipa de exceptie, si intuiesc ca vei fi o mama cool si de gasca! Tare ma bucur ca te-am cunoscut, si poate la un moment dat o s-o cunosc si pe minunatia aia de fiica a ta pe care-o vad in pozele din avatarul tau :)
te puup!